Torskefilét med grønnkål, tomater og pesto

IMG 2408

Fersk torsk er noe av det beste jeg vet. Jeg spiser torsk ganske ofte og derfor er det viktig for meg å variere hvordan jeg tilbereder og serverer den. Denne gangen har jeg brukt grønnkål,  det er jo en veldig sunn grønnsak, god er den også. Og tomatpesto har jeg brukt flere ganger sammen med torsk, jeg synes det harmonerer veldig bra med smakene.

Oppskriften nedenfor er rask å lage og smaker nydelig.

Ingredienser:

  • 800 gram renskåret torskefilét
  • Olivenolje
  • 4 hviteløksfedd med skall, knust med bredsidan av knven
  • Salt og sitronpepper
  • Rød pesto, lag selv eller kjøp en god på glass

Grønnkål:

  • 1 pose grønnkål, renset og vasket
  • 2-3 dl vann
  • 2 ss smør
  • salt
  • 8 cherrytomater, delt i to
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss ristede pinjekjerner

Fremgangsmåte:

  • Hell olivenolje i et ildfast fat
  • Sett ovnen på 200 grader
  • Salte og pepre fisken på bgge sider
  • Fordel rød pesto på hver fisk
  • Fordel hvitløkfeddene rundt
  • Bak i ovnen ca 10 minutter til fisken flaker seg

Grønnkålen:

  • Hell vann i pannen til det når litt opp over kanten
  • Kok opp
  • Tilsett salt, smør og grønnkål
  • Kok opp igjen og la putre til kålen faller sammen
  • Tilsett 1 ss smør igjen og bland sammen med kålen
  • Tilsett deretter tomater og pinjekjerner

Anretning:

  • Legg grønnkålen på tallerkenen
  • Legg fisken over kålen
  • Servér små delikatessepoteter eller ris ved siden av 🙂
  • Du kan gjerne ha en skål rømme ved siden av også

IMG 2407

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *