Tomat- og linsesuppe med italiensk pølse

IMG 2814

Jeg blir aldri lei av supper, jeg spiser vanligvis suppe en gang per uke. Men jeg spiser selvsagt ikke samme type suppe hver uke, jeg varierer hele tiden og «finner opp» nye varianter av gamle klassikere. På bloggen har jeg over 50 ulike suppeoppskrifter så det er bare å ta en titt for å få inspirasjon kanskje. Du finner dem HER.

Denne oppskriften er en variant av en av tomatsuppene mine, men jeg har endret en del for å få en «ny» suppe. Den smaker deilig og litt spicy og det tar bare 20 minutter å lage den.

 

Ingredienser 4 posjoner:

  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 rødløk, hakket
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 1 rød chili, hakket
  • Rapsolje
  • 2 ts chilpasta
  • 8 dl kylling- eller grønnsakskraft, evt buljong
  • 3 vårløk i skiver
  • 1 pakke røde linser, Go gree
  • Havsalt og hvit pepper
  • 1 pakke rå italiensk pølse (Jacobs) – eller det du har lyst på

Fremgangsmåte:

  • Ha rapsolje i kjelen
  • Surr løk, hvitløk og chili til det har blitt mykt
  • Hell tomatboksene i kjelen sammen med kylling/ grønnsakskraften
  • Tilsett chilipasta og tomatpuré
  • Hell vannet av linsene, skyll dem og ha dem i kjelen
  • La det hele koke opp
  • Ta pølsene og klem ut små boller rett i suppen
  • La det trekke ca 5 minutter
  • Smak til om det trengs mer krydder
  • Har du frisk basilium kan du tilsette noe av den i sppen
  • Serveres rykende varm med evt brød eller knekkebrød ved siden av
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *