Rødløksmarmelade

IMG 2829

Rødløksmarmelade er fast tilbehør til julematen her i huset, men det er ikke noe i veien for å bruke den ellers i året heller selvfølgelig. Den smaker nydelig til mange typer pålegg, til ost og flere middagsretter med kjøtt.

Denne oppskriften gir 1 middels stort glass. Et uåpnet glass holder seg flere måneder i kjøleskapet, men er glasset åpnet bør innholdet spises i løpet av 2-3 uker.

 

Ingredienser:

  • 3 ss olivenolje
  • 3 rødløk i tynne skiver
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • spisskummin etter smak
  • cajennepepper etter smak
  • 2 ss hvitvin
  • 1/2 dl balsamicoeddik
  • 1 1/2 ts hvitt sukker
  • 1 1/2 ts brunt sukker

 

Fremgangsmåte:

  • Ha olivenolje og krydder i pannen og bland
  • Skjær løken i tynne skiver og la den surre i oljen til den er blank og myk
  • Tilsett hvitvin og balsamicoeddik og la det koke inn over svak varme
  • Tilsett sukker og la det surre med til det er oppløst
  • Smak evt til med mer sukker og krydder
  • Ha marmeladen på et sterilisert syltetøyglass og sett på lokket umiddelbart
  • Sett glasset på hodet til det er avkjølt
  • Oppbevares i kjøleskapet
IMG 2851
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *