gryter gryter og ovnsretter vilt

desember 21, 2015 at 9:41 am

Enkel reinsdyrgryte med ovnsstekte poteter og flowersprout

IMG 9840

Viltgryter er noe av det beste som finnes av gryter synes jeg. Det mest besøkte innlegget på bloggen min er en elggryte, men den er mye mer tidkrevende å lage enn denne. Oppskriften på den finner du HER.

I denne reinsdyrgryten  har jeg rett og slett brukt reinsdyrskav som er er relativt «billig» råvare når det gjelder vilt. Den er rask å lage og smaker helt nydelig den også.

IMG 2669

  • 1 pakke rein finnbiff, 400 gram
  • 1 løk i tynne skiver
  • 4 gulrøtter i skiver
  • 1 boks seterrømme
  • 2 dl vann
  • 0,5 dl melk
  • 1 ss hvetemel
  • 10 einerbær, knust i morter
  • 5 skiver brunost
  • 1/4 squash i terninger
  • 5 store champinjonger
  • 1 ts knust, tørket sopp
  • 1/2 pakke bacon i biter
  • frisk timian
  • frisk bladpersille
  • salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Fres løken i litt smøt i en gryte til løken er myk og blank
  • Sett den til side
  • Brun kjøttet på sterk varme
  • Tilsett den stekte løken, gulrøtter og vannet
  • Kok opp og la det trekke i ca 15 minutter
  • Rør ut hvetemelet i kald melk til det er uten klumper
  • Tilsett dette i gryten
  • Tilsett rømme og krydder og la det trekke i 5 minutter til sausen har tyknet
  • Brun baconet på sterk varme til det blir sprøtt og sett til side
  • Del champinjongen i skiver og brun i samme panne. Ha over i gryten
  • Stek squashen og ha over i gryten
  • Smak til med mer krydder
IMG 2666
  • Rett før servering tilsettes frisk bladpersille
  • Ved servering drysses sprøstekt bacon over

 

Flowersprout

  • Ha litt vann i kjelen sammen med salt og 1 ss smør
  • Kok opp
  • Tilsett flowersprouten og kok opp
  • La det koke i 3 minutter
  • Slå av vannet og ha tilbake i kjelen
  • Tilsett 1 ss smør og la det smelte
  • Ferdig

 

Ovnsstekte poteter

  • Ha olivenolje i en ildfast form
  • Bruk små delikatessepoteter, jeg brukte morenepoteter
  • Ha dem i pannen sammen med små delikatesseløk
  • Dryss salt, pepper og timian over
  • Ringle over litt mer olivenolje
  • La dette bake i oven ved 200 graer i ca 30 minutter
  • Ta ut formen og tilsett 8-10 cherrytomater
  • Sett tilbake i ovnen og bak videre i ca 5 minutter
IMG 2668

 

 

 

 

 

Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


7 − fire =

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *