Jeg er veldig glad i suppe og spiser det vanligvis hver uke. På bloggen har jeg over 50 ulike suppeoppskrifter av forskjellig slag. Denne gangen får dere oppskrift på enda en blomkålsuppe dere kan prøve.
Andre blomkålsupper på bloggen finner du HER
Ingredienser:
- 2 blomkålhoder
- 1 rødløk, finhakket
- 2 gulrøtter i skiver
- 8 dl kyllingkraft
- 4 dl helmelk (kan bruke lettmelk også)
- 3 ss creme fraiche
- 1/2 burre i strimler
- 1 pakke bacon i strimler, ca 150 gram
- salt og pepper
- finhakket persille
- litt oliveolje
Fremgangsmåte:
- Rens blomkålen og del den i buketter, bruk også stilken
- Hold av noen buketter som skal brukes til garnityret
- Kok opp kraft og melk
- Tilsett blomkål, gulrøtter og løk
- La det småkoke til grønnsakene er møre, ca 30 minutter
- Kjør suppen jevn med en stavmikser, den skal få konsistens som fløyel
- Tilsett creme fraiche og kjør suppen litt til
- Gi suppen et oppkok
- Smak til med salt og pepper
Garnityr:
- Del baconet i strimler
- Sprøstek det i en tørr panne
- Legg til side
- Ha blomkålbukettene i pannen og tilsett evt litt smør
- La blomkålen steke på middels varme til den har fått litt farge og er passe mør
- På slutten av steketiden tilsettes purren
- Hell suppen i dype tallerkener og dryss garnityret over
- Ringle litt av din beste olivenolje over
- Dryss litt frisk persille over