Pannacotta med appelsin og pasjonsfruktsaus

IMG 2506

Dette er en veldig enkel, men frisk og god dessert. Jeg synes ofte pannacotta kan være litt for søt, men denne er altså mye friskere på smak. Det tar 10 minutter å lage den + tid i kjøleskapet for at den skal stivne.

Pannacotta er en takknemlig dessert å lage, den er enkel, «alle « liker den og den kan varieres i det uendelige. Jeg har oppskrift på flere variasjoner her på bloggen. Ellers kan du bare finne på variasjoner selv, f.eks. bytte ut appelsinen med sitron, lage kiwisaus i stedet for pasjonsfruktsaus  etc. Du kan i grunnen variere akkurat slik du ønsker og liker.

De første gangene jeg laget pannacotta brukte jeg for mye gelantin, 4-5 plater. Det gjør at desserten blir alfor stiv. Etterhvert har jeg lært meg å bruke så lite som mulig, så i denne desserten er det kun 2 gelantinplater. Det tar litt lenger tid før den stivner, jeg pleier å la den stå natten over. Men til gjengjeld får du en pannacotta som er deiig og «dissete» og smelter i munnen.

 

Ingredienser:

  • 2 gelantinplater
  • 1, 5 ss sukker
  • 1 ss honning
  • 2, 5 dl kremfløte
  • 2, 5 dl helmelk
  • 1 vaniljestang, frøene (eller tilsvarende flytende vanilje)
  • 1 appelsin, finrevet skall (kun det oransje)
  • 1, 5 ss pasjonsfruktkesam, evt vaniljekesam

 

Fremgangsmåte:

  • Legg gelantinplatene i kaldt vann og la de ligge 8-10 minutter
  • Ha sukkeret i en tykkbunnet kjele og la det smelte på middels varme til du får lys karamell
  • Tilsett honning, fløte og melk og varm forsiktig opp mens du rører (karamellen smelter etterhvert)
  • Pass på at det ikke koker
  • Tilsett frøene av vaniljestangen eller flytende vanilje + finrevet appelsinskall
  • La dette trekke på lav temperatur uten å koke i ca 5 minutter
  • Tilsett kesam
  • Klem vannet ut av gelantinen og rør det inn i blandingen
  • Fyll blandingen i 4 dessertglass og sett i kjøleskapet til det har stivnet (natten over)

Ingredienser saus:

  • 4 pasjonsfrukter
  • 0,5 dl vann
  • saft av 1/4 sitron
  • 2 ss sukker

Fremgangsmåte saus

  • Del pasjonsfruktene og skrap ut fruktkjøttet
  • Ha det over i en kjele
  • Tilsett sitronsaft, vann og sukker og la det få et oppkok
  • Du kan velge om du vil sile sausen eller servere den som den er, jeg bruker begge deler.
  • Avkjøles

 

 Servering:

Hell sausen over pannacottaen og pynt evt med friske bær

IMG 2509

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *