bakst bakverk brød

november 12, 2015 at 10:26 am

Steinalderbrød – min favoritt

IMG_2032.JPG

Jeg har tidligere publisert oppskrift på steinalderbrød på bloggen, men da inne i et annet innlegg. Det var litt tungvint på denne måten og jeg har derfor valgt å publisere oppskriften som et eget innlegg her.

Jeg smakte det første gang på caféen Lykkelige dager i Lillehammer og fikk oppskriften av innehaveren Sige. Etter dette har jeg bakt det mange ganger .

Om du ikke har prøvd steinalderbrød ennå så bør du virkelig gjøre det snart. Det er verdens enkleste brød, ikke skal det heves og ikke skal det eltes, det inneholder ikke hvetemel eller gjær og kan dermed spises av nesten alle. Og i tillegg er det altså helt nydelig på smak og er det eneste brødet jeg spiser for tidn.

 

Ingredienser:

  • 120 gram sesamfrø
  • 120 gram linfrø
  • 120 gram gresskarkjerner
  • 120 gram solsikkekjerner
  • 120 gram valnøtter
  • 120 gram mandler, hele med skall
  • 2 ts maldonsalt
  • 6 økologiske egg
  • 1 dl rapsolje
IMG 2443
 

Rør alt dette sammen og stek ved ca 170 grader i 50 minutter

IMG 2448

IMG 2210

Husk å smøre formen godt, eller bruk bakepapir,  før du setter brødet i ovnen

Avkjøl brødet på rist

Oppbevares i kjøleskap og kan gjerne fryses

Det holder seg i kjøleskapet i ca 1 uke.

IMG_2035.JPG

Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


× ni = 81

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *