Fikensalat med skinke, avocado og kraftkar

IMG 2381

Denne salaten er enkel, men smaker helt himmelsk ! Det tar 10 minutter å lage den og det er umulig å mislykkes. Den er for tiden min favorittsalat og jeg kan gjerne spise den hver eneste dag.

Salaten smaker nydelig uten skinke også, men det blir mere mettende hvis man bruker skinke i tillegg. Da kan man servere den som en selvstendig middagssalat sammen med foccacia eller annet brød.

Det eneste man må passe på er at råvarene er av ypperste kvalitet, men sånn er det jo alltid egentlig.

 

Ingredienser:

  • 4 ferske fiken, delt båter
  • 1 pakke god skinke, gjerne serranoskinke eller parmaskine
  • 1 salathode
  • litt ruccola
  • 8 cherrytomater, delt i 4
  • 1 moden avocado i terninger
  • noen ristede pinjekjerner
  • 1 stykke kraftkar (eller annen blåmuggost) i små terninger

 

Dressing:

Du bør lage den dressingen du liker best, men nedenfor finner du oppskrift på en jeg fant på nettet som passer bra til denne salaten:

  • 1 finhakket hvitløk
  • 1 ts honning
  • 2 ss GOD balsamicoeddik
  • 1/2 ts dijonsennep
  • 4 ss GOD olivenolje
  • 1 ts mangoeddik
  • salt og pepper
  • rør sammen og smak til

 

IMG 2330

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *