Pølsegryte med rotgrønnsaker


Pølsegryter er enkel og god mat synes jeg. Kjøttsuppe og lapskaus  tar jo mye lenger tid å lage fordi kjøttet må koke lenger og helst skal man jo koke egen kraft også. Pølsegryte går på et blunk, det er i grunnen bare grønnsakene det tar litt tid å rense og skjære opp.

En bekjent av meg fortalte at man kan kjøpe ferdig oppdelte og frosne blandinger med rotgrønnsaker, og da tar det jo nesten ingen tid i det hele tatt å lage pølsegryte. Jeg vet ikke om smaken blir like god for jeg har aldri prøvd det.

 

Til denne pølsegryten brukte jeg:

  • 8 dl vann
  • grønnsaksbuljongterninger
  • 1 stor løk
  • 4 gulrøtter
  • 6 middles store poteter
  • 1 midels stor kålrot
  • 1 middels stor sellerirot
  • 1 middels stor pastinakk
  • 2 stilker stangselleri
  • 1  neve ferske urter (jeg brukte timian og rosmarin)
  • salt og pepper
  • 4 røkte kjøttpølser
  • 1 pakke blandede bønner fra Go Green


Fremgangsmåte:

  • Kok opp vann og buljong
  • Del løken i skiver
  • Del resten av grønnsakene i terninger
  • Legg løk og grønnsaker i kjelen
  • Kok til grønnsakene er nesten ferdigkokt
  • Del pølsene i terninger og ha i gryten
  • Tilsett bønnene
  • Tilsett timian og evt andre urter
  • Smak til med salt og pepper
  • Serveres rykende varm med flatbrød eller godt brød
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *