Chili con Carne med sjokolade

IMG 1711

I dag går turen til Mexico 🙂 Chili con Carne er ordentlig kosemat som «alle» liker, og spiser du ikke kjøtt kan du lage Chili sin Carne i stedet, godt det også. Jeg har laget det flere ganger.

Det som skiller denne oppskriften fra de andre chilioppskriftene mine er at jeg har brukt mørk sjokolade som en smaktilsetning.  Det er ikke uvanlig å kombinere sjokolade med chili, det er en bra match.

Jeg lager ofte store porsjoner av gryter slik at jeg kan fryse ned. Det er så deilig å bare kunne ta opp fra fryseren når man har det travelt eller ikke gidder å bruke så mye tid på middagen.

Du finner en annen oppskrift på Chili con Carne HER.

 

Ingredienser:

  • 1 kg karbonadedeig
  • 2 løk, hakket
  • 8-10 fedd hvitløk, hakket
  • 6 gulrøtter i små terninger
  • 1 søt paprika i små terninger
  • 2 ts spisskummin
  • 2 ts koriander (krydder)
  • 2 røde chili, hakket
  • 2 1/2 boks italienske hermetiske tomater, f.eks. Mutti
  • 3 pakker blandede øklogiske bønner, Go Green
  • 50 gram mørk sjokolade, revet
  • 1 dl vann
  • 1,5 ss oksefond eller buljongterninger
  • Salt og pepper
  • Olje til steking
  • Frisk koriander
  • Creme fraishe
  • Guachemole, hjemmelaget

 

Fremgangsmåte:

  • Brun karbonadedeigen litt etter litt
  • Pass på at du ikke hakker kjøttdeigen, det skal være litt å tygge på
  • Legg kjøttet til side etterhvert som det blir ferdig
  • Når kjøttet er ferdig stekt legger du løk, hvitløk og chili i pannen
  • Rør inn krydderet og la det surre et par minutter
  • Ta dette over i en stor gryte
  • Tilsett gulrøtter og paprika og bland sammen
  • Tilsett kjøttet og bland sammen
  • Ha tomater, vann og oksefond i gryten
  • Tilsett hakket sjokolade
  • La det hele putre på platen i 30-40 minutter, gjerne lenger
  • Tilslett til slutt bønnene og varm opp
  • Serveres med creme fraiche, hjemmelaget guachemole (se oppskrift nedenfor) og frisk koriander
  • Jeg spiser dette med tortillalefser, men mange foretrekker ris. ta det du liker best.

Hjemmelaget guachemole:

  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 2-3 cherrytomater, finhakket
  • 1 avocado
  • Litt limesaft etter smak
  • ca 1/4 ts spisskummin
  • 1 liten neve frisk  bladpersille, hakket
  • salt og pepper

Fremgangsmåte:

  • Ha hvitløk, løk og tomater i en bolle
  • Del avocadoen i to, fjern steinen og grav ut kjøttet
  • Skvis litt limesaft over
  • Mos godt sammen med de andre grønnsakene, bruk gjerne en gaffel eller hendene
  • Rør inn spisskummin og persille
  • Smak til med salt og pepper

IMG 1712

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *