Panert lange med asparges og sitronholandaise

 

IMG 0398

 

Lange er en fisk jeg får stadig mer sans for, og prøver den ut med forskjellig tilbehør. Denne gangen valgte jeg å panere den, hadde ovnsstekte poteter, hvite asparges og hollandaise ved siden av. Det ble helt nydelig og jeg synes nok at dette er den beste oppskriften jeg har laget med lange hittil.

4 personer

Ingredienser fisk:

  • Ca 800 gram langefilét uten skinn og ben
  • 2 egg, sammenpisket
  • hvetemel
  • panko griljeringsmel

 

Fremgangsmåte:

  • Tørk fisken og sjekk at det ikke finnes noen ben
  • Del filéten i serveringsstykker
  • Krydre med havsalt og sitronpepper
  • Vend fisken i hvetemel, deretter i egg og panko
  • Ha olje i pannen og varm opp
  • Legg fisken i pannen og stek ved ganske høy varme til den får fin farge og er sprø utenpå, ca 5 – 6 minutter

 

Asparges:

 
  • Beregn hvite asparges per person, (du kan selvsagt bruke grønn hvis du foretrekker det)
  • Skrell aspargesen fra toppen og nedover
  • Skjær av den nederste delen
  • Kok opp vann sammen med salt og sukker
  • Når vannet fosskoker legger du i aspargesen
  • Kok dem ca 6-7 minutter

Sitronhollandaise:

  • 250 gram smør
  • 3 eggeplommer
  • saft av 1/2 sitron
  • revet skall av 1 sitron (kun det gule)
 

Fremgangsmåte:

 
  • Ha smøret i en kaserolle og smelt ved svak varme
  • Ha eggeplommene sammen med sitronsaft og skall i en bolle
  • Bruk håndmikseren i ca 10 sekunder, da har du en fyldig blanding
  • Kjør mikseren videre  og hell i smøret mens maskinen går
  • Sausen vil tykne
  • Ha den i en kjele og hold den varm til den skal brukes
  • Hell sausen over aspargesen
  • Denne sausen har konsistens som fløyel og smaker nydelig
  • Hvis sausen skiller seg får du den sammen igjen ved å vispe kraftig
 

Poteter:

 
  • Sett ovnen på 200 grader varmluft
  • Skrubb potetene, du trenger ikke å skrelle dem
  • Del dem i to
  • Hell olivenolje i en ildfast form
  • Legg potetene i formen
  • Krydre med salt, pepper og timian
  • Stekes i ovnen ca 30-40 minutter til de er myke inni og litt sprø utenpå

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *