Søtpotetlasagne med kylling, tomater og squash

IMG 1670

Dette er en ny vri på en gammel klassiker, lasagneplatene er skiftet ut med søtpoteter, squash og tomater. Selv om lasagne egentlig er en italiensk pastarett er det ingenting i veien for å bytte ut lasagneplatene med helt andre ingredienser. I dette tilfellet har jeg tilført flere grønnsaker slik at det har blitt et sunnere alternativ.

Jeg brukte et høy form slik at jeg fikk plass til mange lag, men det er selvsagt opp til deg hva du ønsker. Du kan også bruke enten bare søtpoteter eller bare squash i stedet for lasagneplater, stort sett det du måtte ønske.

Dette er en stor porsjon, rekker til 6 personer. Dette fordi det går fint å fryse den ned i mindre porsjoner og bare varme den opp når den skal spises.

Ingredienser:

  • 3-4 kyllingbryst
  • 2 store søtpoteter
  • 1/2 squash
  • 2 plommetomater
  • 1 løk i skiver
  • 4-5 fedd hvitløk
  • 1 boks hakkede italienske tomater
  • 3-4 ss tomatpuré
  • 1 rød chili, hakket
  • 2,5 dl vann
  • 1 boks creme fraiche eller rømme
  • revet ost, f.eks. mozarella
  • revet parmesan
  • salt og pepper
  • oregano
  • estragon
  • gjerne friske urter hvis du har

 

Fremgangsmåte:

Collage

  • Del kyllingfilétene i biter og stek dem i litt olje
  • Krydre med salt og pepper
  • Sett til side
  • Surr deretter løk, hvitløk og chili noen minutter
  • Ha kyllingen tilbake i pannen og bland sammen
  • Tilsett tomatpuré, hakkede tomater og vann
  • La dette koke ved lav varme i ca 20 minutter til det blir en fyldig saus
  • Smak til med krydder og evt urter
  • Skrell søtpoteten og del i skiver
  • Del også squash og tomater i skiver
  • Finn frem en ildfast form og ha litt olje i bunnen
  • Legg i et lag med kylling/ tomatblandingen (1)
  • Legg skiver av søtpotet og squash over (2)
  • Deretter et lag med creme fraishe (3)
  • Fortsett med et nytt lag kylling/ tomatblanding (4)
  • Deretter et lag søtpotet og tomater (5)
  • Deretter et nytt lag med creme fraiche
  • Fortsett med flere lag før du avslutter med kylling/ tomatblanding og revet ost på toppen (6)
  • Stek lasagnen på nederste rille i ca 1 time til søtpotetene er møre og osten gylden
  • La lasagnen hvile litt før den serveres
  • Det smaker godt med salat ved siden av
IMG 1669

 



Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *