Spicy andesalat med ristet ris

IMG 0623

Dette er en nydelig og litt spicy salat med preg av Asia. Jeg hentet inspirasjon fra en oppskrift i Aftenposten, men har byttet litt på ingrediensene.

Her har jeg brukt andelår, men du kan like gjerne bruke andebryst eller rester av andebryst  fra gårsdagens middag. Du kan også bruke kyllingbryst i denne retten hvis du ikke er så glad i and, men det blir ikke helt det samme da 🙂

 

Ingredienser:

  • 2 andelår
  • 1 stor lime, saften
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • 1/2 rødløk, finhakket
  • 2-3 vårløk i tynne ringer
  • 10 friske mynteblader, finhakket
  • 1liten neve koriander, hakket
  • 2 ss fishsauce
  • Isbergsalat
  • Ristet ris eller pinjekjerner

 

Fremgangsmåte andelår:

  • Press saften av 1 lime over andelårene og la dem ligge ca 10 minutter
  • Brun lårene i olje ca 3 minutter på hver side i en stekepanne på høy varme (OBS det spruter så ha et lokk for hånden)
  • Legg lårene over i en ildfast form og stek i ovnen til de er gjennomstekt, ca 30 minutter
  • Ta formen ut av ovnen og la lårene renne av seg på kjøkkenpapir
IMG 0610
  • Når de har kjølnet slik at du kan ta i dem skjærer du kjøttet i små biter
  • Kok deretter kjøttet i ca 5 minutter

 

Salaten:

IMG 0613

  • Bland sammen chili, løk, fish sauce og andekjøtt i en bolle
  • Press over saft fra limen og bland godt
  • Ha i vårløk, koriander og mynteblader

 

Dressing:

IMG 0606

  • 1 ss soyasauce
  • saft av 1/2 lime
  • 1 ss sesamolje
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • 1 liten neve frisk koriander, finhakket
  • 2 ss fishsauce
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss god olivenolje

 

Pisk sammen alle ingrediensene og smak evt til med mer sukker, fishsauce eller lime

 

Ristet ris:

IMG 0612

  • Varm en panne til høy varme
  • Ha i noen skjeer med ukokt ris
  • Skru ned varmen og la det steke under omrøringca 8-10 minutter
  • Noe av risen viloppe som popcorn, men ellers blir den bare gylden
  • Når den er ferdig knuser du risen i en morter eller med en stavmikser og drysser over salaten ved servering
Legg salat ut over et stort fat og legg andesalaten i midten. La hver enkelt forsyne seg med dressing og ristet ris.
IMG 0619

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *