Singapore peppercrab på norsk

IMG 1498

Taskekrabbe er ikke min favoritt blant skalldyr, men  jeg spiser krabbe når den er i sesong. For å variere  fikk jeg lyst til og prøve å lage pepperkrabbe som jeg har hørt mye om. Jeg har sett det på menyer rundt i verden også, men aldri bestilt det. Det er vel nærmest nasjonalretten i Singapore.

Jeg tok en tur på Nettet og fant en haug av oppskrifter så min oppskrift er en blanding av flere, blant annet fra Godfisk og Helles Kitchen.

Denne retten er helt fabelaktig god så  dette skal jeg definitivt lage flere ganger, og kanskje bruke bare klør av vanlig norsk krabbe. Dette ble en ganske kostbar rett, i alle fall om den brukes som hverdagsmat til 2 personer. Jeg kjøpte 4 krabbeklør og 2 klør av kongekrabbe. Det kostet ca 850 kroner og var nok til 2 personer (som spiste for 4)

Det er viktig å knekke klørne litt før man tar dem i sausen, da blir det enkelt å spise. Men legg fram skalldyrgafler og nok servietter likevel.

Man kan drøye retten og servere ris og evt salat ved siden av, men i går koste vi oss bare med krabben og nybakt baguette som vi dyppet i sausen. Oh holy God, noe så vanvittig sykt godt!!

 

Ingredienser:

  • 4 krabbeklør
  • 2 klør av kongekrabbe
  • Knekk kongekrabben i leddene og klipp opp skallet flere steder.
  • Knekk de andre krabbeklørne

IMG 1494

IMG 1495

IMG 1496

  • Sett disse til side til de skal brukes
  • Finn frem alt du trenger til sausen
  • 2-3 ss hele pepper
  • ca 6 ss meierismør
  • 1 hvitløk, (1 hel løk, ikke 1 fedd)
  • 1,5 ss frisk ingefær, revet
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1 klype flaksalt
  • 3 ss oystersaus
  • 3 ss kecap manis
  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss riseddik
  • 1 ss sukker
  • 1 lime
  • 1 neve frisk koriander

 

Fremgangsmåte:

  • Rist pepperkornene i pannen

IMG 1497

  • Ha over i en morter og knus
  • Sett til side
  • Smelt så smøret forsiktig i pannen
  • Tilsett finhakket hvitløk, ingefær og chili
  • La dette surre noen minutter, skal ikke bli brunt
  • Tilsett pepperet og salt
  • Rør sukkeret sammen med riseddiken så sukkeret blir oppløst
  • Ha eddiken og de andre ingrediensene i pannen, bortsett fra lime og koriander
  • La dette surre sammen noen minutter
  • Skvis over saften av 1/2 lime og frisk koriander
  • Tilsett krabbene og bland forsiktig
  • La alt bli gjennomvarmt
  • Legg på tallerkener og pynt med limebåter og koriander
  • Nyt 🙂
  •  IMG 1500
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *