Frankrike reiser reiser restauranter St Tropez St Tropez st tropez

juli 30, 2015 at 10:35 am

Ednas L’Esquinade i St Tropez

IMG_1196.JPG

Noen restaurantbesøk er vanskelig å glemme og dette er et av dem. Vi ferierer på Rivieraen og fant ut at vi ville ta en tur til St Tropez for å besøke restauranten til Edna Falao, L’Esquinade. Denne restauranten er bare så utrolig kul, og også så utrolig koselig at har du mulighet til å besøke den så gjør det. Ankomsten minnet meg litt om restauranter jeg har besøkt på Otres Beach i Kambodsja :-) Dette er en restaurant man bare må elske, og når eieren er slik hun er så blir det intet mindre enn perfekt.

IMG 9585

L’Esquinade er en enkel strandrestaurant med enkel mat. Men at maten er enkel betyr ikke at den er dårlig, Edna og sønnen Manu setter sin ære i å servere nydelig mat basert på lokale råvarer med fokus på fersk sjømat. Grønnsakene de serverer er hentet fra gårder i nærheten så friskere blir det ikke.

Det er ingenting å si på utsikten fra restauranten :-)

IMG 9587

Signaturretten deres er blåskjell og de serverer dem i mange forskjellige varianter. Det sies at de serverer de beste blåskjellene på Rivieraen, og friten deres er også berømt.

Imidlertid var det mye som skar seg på kjøkkenet den dagen vi var der. Komfyrene fungerte dårlig, det var noe feil med gassen etc., så de klarte ikke å levere bra nok. Det kan man forstå, men jeg liker dårlig at de nekter å høre på klager.

Vi startet måltidet med 2 glass av Ednas egen champagne, Cuvée Edna, som var helt nydelig, frisk og god med mye bobler slik jeg liker den. Den er tilgjengelig på Vinmonopolet og fåes både i hvit og rosa utgave.

IMG 9574

IMG 9577

 

Som forrett valgte vi å dele en fersk artisjokk med dressing.

IMG 1186

IMG 1187

IMG 1189

IMG 1193

 

Ved siden av drakk vi «Husets rosévin» som også smakte helt nydelig :-)

IMG 1191

 

Deretter fulgte « blåskjellskandalen» min. De hadde kokt altfor lenge slik at de satt fast i skallene og nærmest hadde gått i oppløsning. Fritten jeg hadde bestilt ved siden av kom aldri. Forsøk på å si fra ble avfeid, helt uakseptabelt. Jørn koste seg imidlertid med nydelig fiskefilét.

IMG 3285

 

Manu, Ednas sønn

IMG 1184

Lysten på dessert forsvant med blåskjellene, og vi var i grunnen klare for å gå da Edna dukket opp. Da hun fikk høre hva jeg synes om blåskjellene satte hun i gang med å rette opp inntrykket . Det første som havnet på bordet var en megaflaske med spesiallaget snaps for restauranten og selv om jeg på ingen måte liker snaps var denne helt nydelig, ikke så sterk og med litt karamellsmak :-)

IMG 1203

Deretter kom champagne, Cuvée Edna, som smakte like fortreffelig som den gjorde før måltidet. En misfornøyd gjest kjente at humøret var på vei tilbake takket være god service og koselig prat med Edna. Blåskjellene ble selvsagt strøket fra regningen.

IMG 1194

Innimellom føk damen mellom bordene som en tornado og sørget for at alle trivdes og hadde det bra. Da vi omsider måtte dra for å rekke båten fra St Tropez ringte hun en venninne som kjørte oss til båten.  Fantastisk hyggelig gjort.

Så om det er noe som er sikkert så er det at vi kommer tilbake så raskt vi har mulighet til det. Jeg vil nemlig smake på Rivieraens beste blåskjell :-)

IMG 9590

IMG 9591

IMG_9593

IMG 9597

IMG 9599

 

Print Friendly

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*


− 5 = to

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current ye@r *