Jørns sommersalat

IMG_1414.JPG

Denne middagen laget Jørn og jeg som et gruppearbeid. Som regel lager jeg alltid middagen alene, men ikke denne gangen. Vi hadde det så koselig, hadde en deilig sommergin med jordbær som «arbeidshjelp» og koste oss. Resultatet ble kjempegodt og sommerlig. Jørn er superflink på salater så han fikk vervet som grønnsakskokk.

IMG 1404

Vi hadde sommerkoteletter ved siden av, og det er, etter min mening, ikke verdens mest spennende mat. De må «piffes opp» med godt tilbehør. Denne gangen var det salaten som satte preg på retten.

IMG 1418

Jeg anbefaler å kjøpe gode sommerkoteletter og ikke gå etter de billigste, det er virkelig kjempestor forskjell på dem. De jeg brukte denne kvelden kjøpte jeg hos vår lokale slakter, Ertnes.

Både Jørn og jeg elsker fersken i salat som skal brukes som selvstedig rett eller som tilbehør til røkt kjøtt eller kylling. Bare prøv det, det er helt nydelig.

IMG 1414

IMG_1408.JPG

 

Jørns salat:

Bare ta den mengden du vil og legg pent opp på et fat. Hell dressing over.

Crispy salat

Ruccola

Klasetomater i skiver

Cherrytomater delt i to

Vårløk i små ringer (den grønne delen)

Hvitløk hakket

Rødløk, noen få syltynne skiver

Reddiker i tynne skiver

Fersken i smale skiver

Basilikum

Noen tynne skiver søt paprika

Pinjekjerner, ristede

Lag en god dressing og hell over, bruk god olivenolje.

IMG_1416.jpg

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *