La Palme d’Or leverer i år også

IMG 9640

La Palme d’Or  ligger på hotell Grand Hyatt Martinez på Croisetten og er en av tre 2-stjerners restauraner her i Cannes. På denne restauranten råder Christian Sinicropi grunnen. Han har vært ansatt ved restauranten siden 2001, men overtok toppjobben i 2007.

På bildet nedenfor viser han fram sin kunstnerkones kjeramikkutgave av ham 🙂

IMG 9676

IMG 9632

Dette var andre gang vi spiste lunch på denne restauranten, og de leverte 110 % denne gangen også, det var faktisk enda bedre enn forrige gang. Du kan lese om vårt forrige besøk HER.  Denne gangen hadde vi fått besøk av vår datter Camilla som også var med på lunchen.

Restauranten ligger ved La Croisette og har vakker utsikt over Middelhavet.

IMG 8342

IMG 1287

IMG 9669

Selvsagt har den alt det en 2-stjerners restaurant skal ha,  sommelier og kelnere med ulike oppgaver som har ansvaret for oss.

IMG 9628

IMG 9629

Innledningsvis får vi Christian Sinicropis signatur slik man alltid gjør. Dette består av det han kaller Sirkus, og er et keramikkstativ med diverse spiselige kuler med ulikt fyll, noen med kjøtt, noen med fisk, noen søte etc. Stativet har han laget selv.

IMG 1282

IMG 9635

Signatur er også hans løvtynne brød/ kjeks som er det sprøeste bakverk jeg noensinne har sett eller smakt.

IMG 9627

Husets spesielle foccacia med olje blir også servert innledningsvis samt en del andre festlige brødtyper.

IMG 9631

IMG 9630

Dette brødet er smakssatt med appelsinblomster

IMG 9641

Og dette med blekksprutblekk

IMG 9642

Når man skal starte på selve menyen velger man såkalte blokker med 3 retter i hver + 2 søte retter.

IMG 9638

Blokken jeg valgte (The ionic) bestod av:

Rett 1: Krabbebuljong, blekksprut og tomater i ulike former

IMG 9645

Rett 2: Oksekjøtt med tunfisk, rødkål og beter

IMG 1297

Rett 3: Octopusringer med diverse tilbehør

IMG 9648

Camilla og Jørn valgte en blokk som het Subtlety Obliges og bestod av:

Rett 1: And og banankreasjon

IMG 1291

Rett 2: Krabbeoverraskelse med diverse smaker

IMG 1294

 

Rett 3: Lam med grønnsaker og mye annet godt

IMG 9653

 

Så var det dessertenes tur.

Jeg valgte desserter som baserte seg på aprikoser og basilikum mens Camilla og Jørn valgte de som baserte seg på sjokolade. Nedenfor et bildedryss av dessertene.

IMG 1299

IMG 1301

IMG 1302

IMG 1304

IMG 1307

Petit Fours fulgte sammen med kaffe og da måltidet var slutt fikk vi med hver vår eske med restaurantens egen konfekt 🙂

IMG 1383

Et  fantastisk måltid denne gangen også, det er slike måltider man husker

En varm takk til alle servitører og chef Christian Sinicropi for en fantastisk herlig lunch 🙂

IMG 9671

Mette og fornøyde trasket vi hjem og Jørn og jeg er nok tilbake neste år også.

IMG 1311

IMG 1617

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *