Spaghetti med kjøttboller og broccoli

IMG 0558

Når jeg er hjemme alene tyr jeg ofte til mat som går raskt å lage, det gjorde jeg i går også. Jeg laget en enkel pastarett med kyllingkjøttboller og litt grønnsaker. Jeg lager alltid store porsjoner av disse kyllingkjøttbollene slik at jeg kan porsjonere dem i fryseren.  Jeg bruker dem til mye forskjellig, bl.a. pizza, supper og salater. Oppskriften finner du HER. og også nederst i innlegget.

Ingredienser:

  • 1 boks italienske tomater
  • 1 stor bifftomat
  • 1 liten broccoli
  • 1 løk i tynne skiver
  • 1/2 søt paprika
  • 12-14 svarte oliven uten sten
  • 1 neve kapers
  • 1 buljongerning
  • Bladpersille
  • 1/2 chili
  • Kyllingkjøttboller, så mange du vil
  • Fullkornspaghetti
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

 

Fremganksmåte:

  • Ha litt olje i gryten
  • Sjær løken i tynne skiver
  • Surr løken i oljen noen minutter
  • Del broccolien i små buketter og skjær paprikaen i biter og ha i gryten
  • Surr noen minutter
  • Tilsett de øvrige ingrediensene, men ikke persillen
  • La dette surre i 10-15 minutter
  • Kok imens spaghettien
  • Smak til med salt og pepper

Kyllingkjøttboller, ca 40 stk:

  • 800 gram ren kyllingkjøttdeig eller mer (dette er 2 pakker)
  • 1 hvitløk
  • 1 pakke pinjekjerner, ristet
  • 1 dl parmesanost
  • 2-3 never med bladpersille, finhakket
  • 2 egg
  • Salt og pepper
  • 1 knivsodd cayennepepper
  • noen stilker hakket rosmarin
  • Evt annet krydder etter ønske

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 200 grader
  • Ha pinjekjerner, parmesanost og urter i en foodprosessor
  • Kjør til alt er finhakket
  • Ha krydderblandingen sammen med kyllingkjøttdeigen
  • Tilsett eggene og bland godt sammen
  • Prøvestek en bolle i pannen for å se om du er fornøyd
  • Form små boller med teskje og legg på et stekebrett
  • Stek bollene ca 20 minutter til de får farge
  • Avkjøl dem
  • Legg i poser og oppbevares i fryseren til senere bruk
  • Du kan selvfølgelig spise noen med det samme også :-)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *