Tilslørte rabarbrapiker

IMG 0540

Denne desserten fikk jeg inspirasjon til fra Wenche i God Morgen Norge, men jeg har endret den mye. For eksempel har jeg brukt vanlig krem i stedet for råkrem og jeg har skiftet ut havrekjeks med sukkerkavring.

Dette ble en deilig variasjon over Tilslørte bondepiker og det er gøy å bruke rabarbraen på en litt utradisjonell måte.

 

Ingredienser 4 personer:

  • 3-400 gram skrelt rabarbra i biter
  • ca 2 dl sukker (smak deg fram)
  • 1 kanelstang
  • 1/2 dl vann

 

Fremgangsmåte:

  • Rens og del rabarbraen i biter
  • Kok den mør til en grøt 10-15 minutter sammen med vann, sukker og kanel
  • Smak evt til med mer sukker
  • Avkjøl

 

Kavringen:

  • 1,5 ss usaltet smør
  • 4-5 ss knust sukkerkavring
  • 1 ts kanel
  • 1,5 ss sukker

Fremgangsmåte:

  • Knus sukkerkavrringen, bruk gjerne et kjevle
  • Smelt smør og sukker sammen i en stekepanne
  • Tilsett den knuste sukkerkavringen eller brødrasp og fres det godt
  • Krydre med kanel
  • Avkjøl
 

Krem:

  • 2,5 dl kremfløte piskes stiv
  • Tilsett gjerne 2 ss amaretto eller annen likør du liker, men det er ikke nødvendig
 

Anretning:

Anrett rabarbra, krem og sukkerkavring i et glass så mange ganger du ønsker
Legg gjerne noen jordbær på toppen
 
Mmmmmm, snadder
IMG 9357
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *