Kylling Cacciatore

IMG 9277

Cacciatore er en tradisjonsrett i Italia og serveres ofte som søndagsmiddag. Den avgir en fantastisk duft på grunn av de forskjellige urtene og det er lett å få vann i munnen når man kjenner lukten.

Det er viktig å bruke god kylling, selv bruker jeg gjerne Lovise eller Holthe gård sine. Disse er dobbelt så store som «vanlige» kyllinglår og det er nok med 1/2 lår per person. Del dem i leddet før du tilbereder dem så går det greit med serveringen.

IMG 9274

I Italia er det vanlig å servere Cacciatore rett fra pannen/ gryten med hjemmelaget pasta ved siden av. Nam.

 

 

Ingredienser:

  • Olivenolje
  • 4 kyllinglår
  • 100 gram champignon delt i fire
  • 2-3 portobellosopp i biter
  • 1 løk, finhakket
  • 4 skiver bacon eller krydderpølse i biter
  • 5 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 dl hvitvin
  • 2 bokser hakkede cherrytomaterkhk
  • Kyllingkraft eller buljongterninger
  • 3 ss kapers
  • 3 kvaster rosmarin
  • 3 kvaster salvie
  • 1 neve basilikum
  • Pasta

 

Fremgangsmåte:

  • Tørk kyllinglårene og krydre med salt, pepper og litt rosmarin
  • Varm olivenoje i pannen
  • Legg i kyllinglårene
  • Stek mens du stadig snur dem så de får en gylden stekeskorpe, ca 5-6 minutter
  • Ta dem ut av pannen og legg dem på en tallerken
  • Stek soppen i litt er olje til den er gylden
  • Legg til side
  • Stek løk og bacon/ krydderpølse i ca 5 minutter til løken er myk
  • Ha i hvitløk og stek videre et par minutter
  • Ha sopp og kylling tilbake i pannen
  • Hell på vin og kok opp
  • Ha i tomater og kok opp igjen
  • Tilsett kraft/ buljong
  • Legg på lokk og la det hele småkoke i ca 30 minutter
  • Husk å røre i gryten underveis
  • Ha i kapers og urter
  • Kok videre uten lokk i ca 15 minutter
  • Smak til om det trengs mer krydder

Serveres gjerne med pasta, men som dere ser på bidet brukte jeg ris denne gangen.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *