Tacosuppe med kyllingkjøttboller og nachos

IMG 9290

Dette er en ny suppe for meg, men jeg fant en oppskrift på nettet og synes det virket morsomt og spennende. For de som er glad i taco er det jo også en variasjon av de typiske tacosmakene.

Om du har lyst til å lage den vegetarisk er jo ikke det noe problem, bare kutt ut kjøttbollene. Men om du ønsker å bruke det finner du en deilig oppskrift på kyllingkjøttboller HER og på albondigas HER. Jeg har også andre oppskrifter på kjøttboller. Om du ikke gidder å lage kjøttbollene selv kan du jo bruke ferdigkjøpte, de som heter «Ordentlige kyllingkjøttboller» er helt OK.

Jeg synes suppen smakte deilig og ganske spicy, den er også rask å lage.

Ingredienser:

  • Olivenolje
  • 1 gul løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks knuste tomater
  • 1 pakke tacokrydder, eller helst hjemmelaget
  • 6 dl kyllingbuljong
  • saften av 1lime
  • 1 ss flytende honning
  • salt og pepper
  • 1/4 ts cayennepepper
  • Kjøttboller eller kyllingkjøttboller
  • Kidneybønner
  • Rømme
  • Nachos

 Fremgangsmåte:

  • Varm olivenolje i kjelen
  • Tilsett løk og hviløk og surr til løken er blank
  • Tilsett tomatpuré og tacokrydder
  • Bland godt og la det surre ca 5 minutter
  • Hell over kyllingbuljong og tomatboksen
  • Skvis limesaft over
  • La suppen koke opp og senk deretter varmen
  • Tilsett krydder og honning
  • La dette småkoke 25-30 minutter
  • Smak til om det trengs mer av et eller annet
  • Tilsett bønnene og evt kjøttbollene og la dette bli varmt
  • Topp med diverse tilbehør som f.eks. hakkede tomater, koriander, mynte og rømme
  • Serveres med nachos ved siden av
IMG 9287

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *