Blåskjell med chorizo

IMG 0168

Det nærmer seg slutten for perioden hvor blåskjellene er på sitt aller beste. Om vinteren er de ganske små og mye mer smakfulle enn om sommeren. Synd egentlig, det er jo om sommeren det er koselig å sitte på terrassen eller på bryggen og mumse denne delikatessen.

Jeg er veldig glad i blåskjell og annen sjømat, men når det gjelder skjell er det ikke så ofte jeg får spist det pga en allergisk mann. Det er litt kjedelig å lage to middager, så derfor blir det helst blåskjell når jeg er alene hjemme. Sånn også med denne retten som jeg tilberedte med chorizo.

Man skulle kanskje tro at chorizoen ville overdøve blåskjellsmaken, men sånn er det faktisk ikke. Den fungerer som en smaksforsterker, som et slags krydder. Nam!

 

Ingredienser:

  • 1 nett blåskjell
  • 1/2 løk, finhakket
  • 50 g chorizopølse i terninger
  • 3 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 liten boks hermetiske tomater
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 1 dl soyamelk med kokossmak, evt kremfløte
  • 1 neve bladpersille, finhakket
  • saft av 1/2 lime

 

Fremgangsmåte:

  • Rens og hakk løk og hvitløk
  • Skjær chorizoen i små terninger
  • Ta dette i en gryte og surr under omrøring til løken er mykjhk
  • Tilsett tomatene og hvitvin/ eplejuice og la det surre et par minutter
  • Tilsett melk/ fløte og gi det et skikkelig oppkok
  • Ha i blåskjellene og la det putre til skjellene har åpnet seg (3-4 minutter)
IMG 0167
  • Kast skjellene som ikke har åpnet seg
  • Skvis over limesaft
  • Dryss over persille før servering
  • Server evt godt brød og aioli ved siden av
  • Frites smaker også godt ved siden av 🙂

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *