Kokospannakotta med bringebærcoulis

 

IMG_9247.jpg

Denne oppskriften stammer fra en episode av 4-stjerners middag, men jeg har endret en del. Blant annet har jeg skiftet ut mangocoulis med bringebærcoulis.

Jeg bruker agar agar i stedet for gelantin bl.a. fordi det stivner fortere. Agar agar er også et helt naturlig produkt som utvinnes av rødalger og tang mens gelantin inneholder knokler og ben fra dyr og fisk.

Denne pannacottaen lager du på et blunk, den er også helt umulig å mislykkes med.

 

Ingredienser:

  • 2 dl kremfløte
  • 4 dl (1 boks) kokosnøttmelk
  • 1 vaniljestang
  • Skall fra 1-2 lime
  • Saft fra 1/2 lime
  • 1/2 dl sukker
  • 3 gram agar agar (eller gelantin)

 

Fremgangsmåte:

  • Kok opp fløte, kokosmelk, vaniljestang og sukker
  • Ta kjelen vekk fra platen og tilsett agar agar
  • Ha i skall og saft fra lime
  • Hell blandingen over i dessertglass
  • Sett kjølig 3-4 timer

 

Bringebærcoulis:

  • 1 dl vann
  • 150 g sukker
  • 400 gram bringebær, gjerne frosne
  • saft av 1/2 sitron
  • evt noen hakkede nøtter

 

Fremgangsmåte:

  • Kok opp vann og sukker
  • Trekk kjelen til side og tilsett bringebærene
  • La stå og trekke til bærene er tint
  • Bruk en stavmikser til å kjøre bær og sukkerlake til en puré
  • Smak til med sitronsaft
  • Sil coulisen om du ønsker den glatt
  • Dryss evt noen hakkede nøtter over

Enjoy

 

 

 





Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *