Skreiloin med spekeskinke, sitronsaus og smørdampet grønnkål

IMG 9910

Denne retten er en av mine favoritter, og den anbefaler jeg på det sterkeste.

Når dette skrives er det på slutten av skreisesongen dessverre, så da er det bare å glede seg til neste gang den er i sesong om ca 1 år. Men det går bra å bruke torskerygg i stedet.

 

Ingredienser til 4 personer:

  • Ca 800 g skreiloin, evt torsk
  • Spekeskinke til å pakke rundt skreistykkene
  • Smør
  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Ta frem spekeskinken ca 10 min før den skal brukes
  • Del torsken i porsjonsstykker og krydre med pepper og litt salt
  • Pakk fisken inn i spekeskinken
  • Sett i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter til den flaker seg

 

Saus:

  • 1/2 løk i tynne skiver
  • 5 dl fiskekraft
  • 1/2 dl ferskpresset sitronsaft
  • 1 boks kremfløte
  • 1 dl hvitvin
  • 25 g smør i terninger
  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

  • Bland fiskekraft, hvitvin og sitronsaft i en kjele og kok opp
  • Tilsett kremfløten
  • La sausen koke videre slik at den reduseres til ca 1/4 , den skal bli ganske tykk i konsistensen
  • Fres løken i panne med smør
  • Legg dette over i sausen
  • Pisk deretter inn romtemperert smør i terninger rett før servering
  • Pass på at sausen ikke koker etter at du har tilsatt smøret

 

Smørdampet grønnkål:

  • 300 gram eller 1 pakke ferdig vasket og kuttet grønnkål
  • 2-3 dl vann
  • 2 ss smør
  • salt
  • 10 cherrytomater delt i to
  • revet skall av 1/2 sitron
  • 1-2 ss ristede pinjekjerner

 

Fremgangsmåte:

  • Ha vannet i stekepannen og kok opp
  • Tilsett 1 ss smør, grønnkål og salt
  • La dette koke et par minutter til grønnkålen faller sammen
  • Hell av vannet som fortsatt er i pannen
  • Tilsett 1 ny ss med smør
  • Tilsett cherrytomater, sitronskall og pinjekjerner
  • Krydre med salt og pepper

 

Serveres med potetmos eller det du måtte ønske

 

Anretning:

  • Fordel saus på tallerkenen
  • Legg på grønnkålen
  • Legg deretter på fisken
  • Potetmos på siden eller i en liten bolle ved siden av
IMG 9105

Enjoy <3

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on “Skreiloin med spekeskinke, sitronsaus og smørdampet grønnkål”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *