Grønnsakssuppe med kylling og pesto

IMG 9257

Nå har jeg ikke spist suppe siden før påske og jeg har virkelig savnet det. Jeg elsker suppe rett og slett, men når man er på ferie så er det ikke alltid så lett å finne restauranter som har det på menyen.

Men i går ble de endelig suppe igjen <3 Jeg tok utgangspunkt i en suppe som Wenche på God Morgen, Norge laget, men tilsatte og trakk fra – som vanlig. Den smakte nydelig, og i dag skal jeg spise rester av den.

 

Ingredienser ca 6 personer:

  • 1 løk, finhakket
  • 3-4 ss olje
  • 4 poteter i terninger
  • 3 gulrøtter i terninger
  • 1 stor persillerot eller 2 små i terninger
  • 1/2 sellerirot i terninger
  • 2 gulbeteri terninger
  • 1 purre i skiver
  • 2 stilker stangselleri
  • 2 tomater
  • 1 liten boks tomater (2,5 dl)
  • 1 pk hvite bønner, Go Green
  • 1 liter grønnsakskraft eller vann + 3 grønnsaksbuljongterninger
  • 1-2 stk kyllingfilét i biter
  • saft av 1/2 lime
  • Salt og pepper
  • 1 neve finhakkede urter, f.eks. basilikum, persille og rosmarin (ta det du har eller bruk krydder i stedet)

 

Fremgangsmåte:

  • Rens og finhakk grønnsakene
  • Surr løken i olje og tilsett grønnsakene
  • La dette surre noen minutter
IMG 9253
  • Tilsett kraft og hermetiske tomater
  • Kok opp og la det trekke ca 20 minutter eller til grønnsakene er møre
  • Tilsett kyllingen og la den trekke med noen minutter
  • Skyll godt av de hermetiske bønnene og tilsett mot slutten av koketiden
  • Smak til med krydder

 

Servering:

  • Legg 1 ss pesto på toppen av hver suppetallerken Lag selv eller bruk Jacobs eller en annen som er god)
  • Pynt med friske urter
  • Serveres med ferske rundstykker

Enjoy

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *