Fjellørret med bakte grønnsaker og agurksalat

IMG 9946

Fersk fjellørret er vel noe av det beste som finnes. Når den er surret i masse smør og serveres med rømmesaus løper tennene i vann hos meg. Sprøstekt skinn må det sevsagt være også.

Jeg har brukt creme fraishe i denne oppskriften, men du kan selvsagt bruke rømme også. Men om du bruker rømme må du være klar over at  sausen vil sprekke.

Innimellom har de fjellørret hos min lokale fiskehandler, og da tar jeg alltid med noen hjem..

 

Ingredienser:

  • 1 fjellørret, 6-800 gram
  • 1 boks rømme eller creme fraishe
  • 3 vårløk, finhakket
  • 3-4 ss smør
  • Salt og pepper
  • 1/2 slangeagurk
  • Sukker
  • Eddik , 7%
  • Vann
  • 1 neve mynte
  •  

Fremgangsmåte ørret

  • Filéter fisken og fjern alle ben med en fiskepinsett
  • Lag noen snitt i skinnet
  • Salte og pepre
  • Ha 3-4 ss smør i pannen og sett platen på relativt høy varme
  • Når det skummer legger du i ørreten med skinnsiden ned
IMG 9945
  • Stek 2-3 minutter til skinnet har fått farge og er sprøtt
  • Snu filetene forsiktig og stek et par minutter på den andre siden også
  • Hell smøret over filetene med jevne mellomrom
  • Ta filetene ut av pannen og tilsett creme fraishe og vårløk i pannen
  • Bland og la det surre noen minutter
 

Fremgangsmåte agurksalat:

  • Snitt agurken i skiver med en ostehøvel
  • Bland sukker, vann og eddik
  • Rør til sukkeret er oppløst
  • Tilsett agurkskivene og hakket mynte
  • Smak til med salt og pepp
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *