Articles by: Torill Anita

Palma – byen som har alt

Palma – byen som har alt

Vi har nylig vært noen dager i Palma for første gang på ca 20 år. Eller dvs at dette var første gang jeg var i Palma over et lengre tidsrom, […]

Read more ›
0 commentsmai 24, 2017 at 10:07 amPalma reiser reiser restauranter spania

Fargerik potetsalat med bønner

Fargerik potetsalat med bønner

I dag får dere oppskrift på en potetsalat som både smaker godt og ser fin ut. Den kan spises som tilbehør til kjøtt eller fisk, men er også utmerket som […]

Read more ›
0 commentsmai 18, 2017 at 10:03 ampoteter salat tilbehør vegetar

Hvit asparges med avocadokrem

Hvit asparges med avocadokrem

Dette er en deilig og enkel liten rett som kan brukes både som forrett og lunchrett. Jeg spiser ofte asparges, men som regel blir det den grønne fordi den er […]

Read more ›
0 commentsmai 2, 2017 at 8:21 amasparges forretter grønnsaker

Biff Rydberg med sennepskrem, løk og frityrstekte poteter

Biff Rydberg med sennepskrem, løk og frityrstekte poteter

Biff Rydberg er en slags  luksusutgave av Pytt i Panne. Navnet stammer fra hotell Rydberg som lå på Gustav Adolfs Torg i Stockholm fra 1857 til 1914. Hotell Rydberg var […]

Read more ›
0 commentsapril 5, 2017 at 7:16 amoksekjøtt Sverige tradisjonsmat

Laksebowl med nudler

Laksebowl med nudler

I dag får dere oppskrift på en trendy matrett her på bloggen. Bowl og poké er ikke bare trendy, det er helt nydelig på smak og selvsagt sunt. Jeg kan […]

Read more ›
0 commentsmars 25, 2017 at 11:05 amfisk laks

Hverdagssuppe med kjøttdeig og masse grønnsaker

Hverdagssuppe med kjøttdeig og masse grønnsaker

Noe som ligner på denne suppen ble laget i God Morgen Norge for noen uker siden. Jeg så at den var rask å lage siden alle grønnsakene bare skulle legges […]

Read more ›
0 commentsmars 21, 2017 at 10:35 amgrønnsaker suppe

Tomahawk, det blir ikke bedre enn det

Tomahawk, det blir ikke bedre enn det

For noen uker siden serverte jeg tomahawk til hovedrett. I ettertid har jeg fått spørsmål som  «Tomahawk – hva er det» osv. Tomahawk er jo egentlig navnet på en øks, […]

Read more ›
0 commentsmars 16, 2017 at 11:45 amkjøtt oksekjøtt Selskapsmenyer

Lakselasagne med creme fraîshe

Lakselasagne med creme fraîshe

Denne lakselasagnen er litt annerledes enn andre jeg lager siden jeg ikke har brukt tomatsaus. Jeg bruker i stedet creme fraishe og spinat som hovedingredienser i sausen, noe som smaker […]

Read more ›
0 commentsmars 14, 2017 at 10:15 amfisk laks ovnsretter

Reinsdyrstek med kirsebærsaus og bakte morenepoteter

Reinsdyrstek med kirsebærsaus og bakte morenepoteter

Det er sjelden det blir servert stek her hos oss i Casa Ramberg, men fra tid til annen varter jeg opp med lammestek. Andre steker bruker jeg som regel i […]

Read more ›
0 commentsmars 9, 2017 at 12:02 pmreinsdyr saus vilt

Cruiseferie – tips og råd

Cruiseferie – tips og råd

Har du vært på cruise noen gang? Planlegger du cruise? Eller har du bestemt deg for at du aldri vil på cruise? I dette innlegget skriver jeg litt om ulike […]

Read more ›
0 commentsmars 2, 2017 at 10:39 amcruise ferie reiser reiser Reisetips

Crêpes Suzette

Crêpes Suzette

Det sies at Crêpes Suzette oppstod på grunn av et uhell. En berømt kjøkkensjef laget pannekaker i likør til kong Edvard VII og plutselig tok de fyr. Kjøkkensjefen valgte likevel […]

Read more ›
0 commentsfebruar 24, 2017 at 11:35 amdessert

Bacalhau à brás / Hvit bacalao

Bacalhau à brás / Hvit bacalao

Jeg har prøvd å spise bacalao mange ganger, men må innrømme at det har blitt med forsøket. Jeg klarer rett og slett ikke å like smaken på klippfisk og tørrfisk. […]

Read more ›
0 commentsfebruar 22, 2017 at 7:31 amfisk torsk

Forrett med dillkrem og røkelaks

Forrett med dillkrem og røkelaks

Denne forretten har jeg laget flere ganger, og fant den i sin tid på nettet. Opp igjennom har jeg endret den og tilpasset den til min egen smak og behov. […]

Read more ›
0 commentsfebruar 15, 2017 at 10:15 amforretter laks

Lun halloumisalat med linser, spinat og tomater

Lun halloumisalat med linser, spinat og tomater

Dette er en deilig salat som jeg har servert både til lunch og middag. Den er et utmerket alternativ på Kjøttfri mandag for den inneholder kun halloumi og grønnsaker. Jeg […]

Read more ›
0 commentsfebruar 13, 2017 at 8:10 amgrønnsaker salat vegetar

Coq au Vin

Coq au Vin

Mange av de beste gryterettene jeg vet stammer fra Frankrike, for eksempel Pot au Feu og Boeuf Bourguignon. Jeg elske fiskesuppen Bouillabaisse  og ingen steder får man vel bedre entrecôte enn […]

Read more ›
0 commentsfebruar 9, 2017 at 10:01 amgryter gryter og ovnsretter kylling

Fylte middagspannekaker

Fylte middagspannekaker

Pannekaker er ikke bare pannekaker for å si det på den måten. Pannekaker er alt fra de søte, tynne dessertpannekakene til de grove og tykkere middagspannekakene. Sistnevnte er jo en […]

Read more ›
0 commentsfebruar 3, 2017 at 10:47 amovnsretter

Hjemmelagde fiskeboller i spicy saus

Hjemmelagde fiskeboller i spicy saus

Jeg har aldri vært glad i hermetikk  så fiskeboller står ikke på bordet hos oss særlig ofte. Men nå har jeg altså servert det, noe  Wenche i GMN  har «skylden» […]

Read more ›
0 commentsjanuar 30, 2017 at 10:37 amfisk

Shakshuka – smakfullt fra Nord-Afrika

Shakshuka – smakfullt fra Nord-Afrika

Shakshuka stammer fra Nord-Afrika og er egentlig en frokostrett. Men for meg er det ikke naturlig å spise en krydret ovnsrett til frokost så jeg foretrekker å bruke den til […]

Read more ›
0 commentsjanuar 25, 2017 at 9:53 amgrønnsaker ovnsretter vegetar