Articles by: Torill Anita

Stekt ananas med kokos, chili og vaniljeis

Stekt ananas med kokos, chili og vaniljeis

Wow, denne desserten er så god at du kan ikke forestille deg det før du har smakt. Og så er den så enkel å lage også, tar bare noen minutter. […]

Read more ›
0 commentsjuni 12, 2018 at 10:14 amdessert frukt

Laks med asparges, søtpotet- og blomkålmos og salsa verde

Laks med asparges, søtpotet- og blomkålmos og salsa verde

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg har i alle fall problemer å finne på mat som smaker i varmen. Når gradestokken dirrer på 30 grader og […]

Read more ›
0 commentsmai 30, 2018 at 11:02 amblomkål fisk grønnsaker laks

Blåskjell med Crème fraîche

Blåskjell med Crème fraîche

De siste dagene har vært helt fantastiske med sol fra morgen til kveld og varme, gode kvelder. Det negative er at jeg aldri får lagt meg. Det er så få […]

Read more ›
0 commentsmai 25, 2018 at 12:01 pmblåskjell sjømat skalldyr

Suppe av hvite asparges

Suppe av hvite asparges

Nå er vi midt i aspargessesongen og jeg kan lage min favorittsuppe av hvite asparges. Jeg elsker den suppen og synes bare det er synd at sesongen er så kort. […]

Read more ›
0 commentsmai 14, 2018 at 9:34 amasparges grønnsaker suppe

Smaksrik spinatsuppe

Smaksrik spinatsuppe

Spinat er en supersunn grønnsak som i tillegg smaker utrolig godt Jeg spiser spinat i forskjellige former flere ganger i uken, i salater, i stuinger, i gryter, omeletter, suppe osv. […]

Read more ›
0 commentsmai 7, 2018 at 9:17 amgrønnsaker suppe

Søtpotetcurry med spinat og kikerter

Søtpotetcurry med spinat og kikerter

Denne retten ble til spontant fordi jeg plutselig fikk lyst på curry. Jeg tittet på nettet og så at flere hadde brukt søtpotet i curryen så da bestemte jeg meg […]

Read more ›
0 commentsapril 30, 2018 at 9:34 amcurry grønnsaker vegetar

Nice – også en favoritt

Nice – også en favoritt

En av mine favorittbyer er helt klart Nice, det er ikke mange byer som overgår den – for meg i alle fall.  Nice er Frankrikes nest mest besøkte by etter […]

Read more ›

Pasta alla Puttanesca

Pasta alla Puttanesca

Denne pastaretten stammer egentlig fra Sør-Italia og er en tradisjonsrett på lik linje med pasta carbonara, pasta bolognese og pasta vongole. Puttanesca skal egentlig inneholde ansjos, men siden det er […]

Read more ›
0 commentsapril 16, 2018 at 10:16 amitalia pasta vegetar

Haloumisalat med skinke og bønner

Haloumisalat med skinke og bønner

Jeg er nesten avhengig  av salat, både som selvstendig rett og som tilbehør. Jeg spiser salat i alle former og med alle mulige ingredienser. Jeg tror aldri jeg har smakt […]

Read more ›
0 commentsapril 11, 2018 at 9:06 amgrønnsaker salat

Provencalske tomater

Provencalske tomater

Denne retten brukes mye i Provence, men har som mye annet funnet veien hit. Det smaker deilig og er enkelt å lage. Man kan bruke disse tomatene enten som hovedrett […]

Read more ›
0 commentsapril 7, 2018 at 10:28 amgrønnsaker tilbehør tomater vegetar

Kylling Cacciatore

Kylling Cacciatore

Dette er en velkjent italiensk rett og det finnes sikkert 1000 ulike måter å lage den på. Jeg har en annen versjon på bloggen, den finner du HER. Alt-i-ett-gryter er […]

Read more ›

Sunne bananpannekaker til frokost

Sunne bananpannekaker til frokost

Bananpannekaker til frokost kan være godt innimellom, og man kan spise dem med god samvittighet også. Disse inneholder ikke sukker siden bananene gir nok sødme, og det er brukt havremel […]

Read more ›
0 commentsmars 24, 2018 at 11:05 amfrokost

Laksepai med spinat, grønnkål og feta

Laksepai med spinat, grønnkål og feta

Da jeg laget denne paien i helgen var det mest for å få brukt opp rester. Men da jeg spiste den fikk jeg virkelig en ny favoritt, denne er intet […]

Read more ›
0 commentsmars 20, 2018 at 9:30 amgrønnsaker laks pai

Lammekjøtt i dillsaus

Lammekjøtt i dillsaus

Denne maten er jeg vokst opp med! Og det var faktisk noe av det beste jeg visste i oppveksten, bedre enn fårikål faktisk. Da jeg hadde flyttet hjemmefra og skulle […]

Read more ›
0 commentsmars 16, 2018 at 10:12 amgryter kjøtt, lam tradisjonsmat

Ratatouille med grønnkål

Ratatouille med grønnkål

Ratatouille er deilig både som selvstendig rett og som tilbehør til kjøtt eller fisk. I går hadde jeg det for eksempel som tilbehør til koteletter, smakte deilig. Det som også […]

Read more ›
0 commentsmars 12, 2018 at 8:55 amgrønnsaker tilbehør vegetar

Laksecurry

Laksecurry

Jeg er veldig glad i curry, hvem er ikke det forresten?  Jeg har oppskrift på flere ulike typer på bloggen, du finner dem HER. Som så mange andre retter har […]

Read more ›
0 commentsmars 8, 2018 at 10:06 amcurry fisk laks

Sennepsglasert lammecarré med mos, sopp og tomater

Sennepsglasert lammecarré med mos, sopp og tomater

Lammecarré er en fantastisk råvare. Kjøttet smaker ekstra godt når det stekes på beinet og det ser også flott ut på tallerkenen. Det er heller ikke noe hokus pokus å […]

Read more ›
0 commentsmars 2, 2018 at 11:27 amlam selskapsmeny

Vegetarcurry med aubergine, kikerter, raita og naan

Vegetarcurry med aubergine, kikerter, raita og naan

Jeg spiser vegetarmat ca 2 ganger per uke og da gjelder det å variere måten jeg serverer det på. Denne curryen er litt sterk, så hvis du ikke er så […]

Read more ›
0 commentsfebruar 27, 2018 at 10:33 amcurry grønnsaker vegetar