Articles by: Torill Anita

Reinsdyr med rotmos og stekt rosenkål

Reinsdyr med rotmos og stekt rosenkål

Det er ikke tvil hos meg – reinsdyr er det beste viltkjøttet som finnes. Smakfullt, mørt og aldri tørt. Og selv om man får kjøpt reinsdyrkjøtt hele året er det […]

Read more ›

Saftig og god ambrosiakake

Saftig og god ambrosiakake

  Jeg vet ikke hvorfor denne kaken kalles ambrosiakake når den like gjerne kunne hete appelsinkake. Men det er i alle fall en gammel og kjent kake som de fleste […]

Read more ›
0 commentsnovember 15, 2017 at 10:12 amAndre kaker formkake,appelsin kaker

Pannestekt kveitefilét med rotmos og grønnsaker

Pannestekt kveitefilét med rotmos og grønnsaker

  Kveite er blant de beste fiskene jeg vet – vel og merke hvis den ikke er for tørr. Jeg har spist utallige tørre kveitemiddager, både hjemme og på restaurant.Men […]

Read more ›
0 commentsnovember 13, 2017 at 10:28 amfisk hovedretter kveite

Helstekt kylling med nektariner, epler og blomkålris

Helstekt kylling med nektariner, epler og blomkålris

I denne retten har jeg benyttet hel Lerstangkylling, noe jeg anbefaler andre å prøve også. Lerstangkylling selges i alle Menybutikker og er vel noe dyrere enn «vanlig» kylling, men det […]

Read more ›

Jordskokksuppe med gulrøtter

Jordskokksuppe med gulrøtter

Jeg blir aldri lei av suppe, det må jeg ha hver eneste uke. Jeg har massevis av supper på bloggen, mange utgaver av hver suppe også. Jeg sjekket hvor mange […]

Read more ›
0 commentsnovember 6, 2017 at 8:52 amgrønnsaker suppe

Disfrutar – spennende matopplevelse i Barcelona

Disfrutar – spennende matopplevelse i Barcelona

Vi har en favoritt i Cadaques, restaurant Compartir, hvor vi har spist i alle fall 5 ganger. Du kan lese om noen av våre besøk HER.  Compartir har fantastisk mat, […]

Read more ›

Konfiterte cherrytomater

Konfiterte cherrytomater

Jeg er skikkelig glad i tomater og bruker dem i mange former. De eneste tomatene jeg ikke liker er soltørkede, synes ikke de smaker tomater i det hele tatt. Da […]

Read more ›
0 commentsnovember 1, 2017 at 10:39 amgrønnsaker tomater

På nye veier i Barcelona

På nye veier i Barcelona

Barcelona er nok den byen utenfor Norge jeg har besøkt flest ganger. Der har jeg vært i mange ulike sammenhenger, på mor- og dattertur, på mann og konetur, på tur […]

Read more ›

Ovnsbakte grønnsaker med kyllingklubber

Ovnsbakte grønnsaker med kyllingklubber

  Høsten altså – det er en fantastisk årstid for oss som elsker god mat Det finnes vel ikke noe bedre i hele verden enn ferske rotgrønnsaker som nettopp er […]

Read more ›
0 commentsoktober 24, 2017 at 10:01 amgrønnsaker kylling ovnsretter

Deilige eplesnurrer

Deilige eplesnurrer

Nå som høsten er her øser naturen alt mulig godt over oss. Epler for eksempel, de norske eplene smaker jo så utrolig mye bedre enn utenlandske. Lurer på hvorfor . […]

Read more ›
0 commentsoktober 20, 2017 at 10:50 ambakst bakverk epler gjærbakst Kanelsnurrer

Onkel Blå – måtte du leve lenge i Moss!

Onkel Blå – måtte du leve lenge i Moss!

Du synes kanskje overskriften er litt «rar», men den har sin forklaring. Moss er en by som ikke er bortskjemt med gode restauranter. Mange prøver å starte opp, men uten […]

Read more ›
0 commentsoktober 15, 2017 at 11:34 amMoss Norge reiser restauranter

Lammekoteletter med pesto på høstens grønnsaker

Lammekoteletter med pesto på høstens grønnsaker

Høsten altså! Riktignok burde jeg mislike den årstiden fordi det går mot mørkere tider, men fordi jeg er et matvrak elsker jeg høsten og alt den har å by på. […]

Read more ›
0 commentsoktober 13, 2017 at 9:27 amgrønnsaker kjøtt kjøtt, lam ovnsretter

Haloumi med bakte rotgrønnsaker og blomkålris

Haloumi med bakte rotgrønnsaker og blomkålris

Nå er det ikke så lenge før det er slutt på sesongen for rotgrønnsaker. Det er trist og jeg spiser det hver eneste dag nå som jeg har muligheten. Selvsagt […]

Read more ›
0 commentsoktober 10, 2017 at 8:49 amgrønnsaker vegetar

La Bouillabaisse en Marseille

La Bouillabaisse en Marseille

I forbindelse med et cruise vi nylig hadde i Europa valgte vi å avslutte cruiset i Marseille først og fremst for å spise bouillabaisse i byen som på en måte […]

Read more ›
0 commentsoktober 7, 2017 at 11:37 amFrankrike reiser reiser restauranter

Selleri- og persillerotsuppe med epler

Selleri- og persillerotsuppe med epler

Da er det tid for suppe på bloggen igjen! Jeg er en skikkelig suppeelsker og spiser suppe minst en gang i uken, gjerne oftere. Det er jo så utrolig mange […]

Read more ›
0 commentsoktober 5, 2017 at 10:11 amgrønnsaker suppe

På cruise igjen

På cruise igjen

Jeg har skrevet flere innlegg tidligere om noen av de forskjellige cruisene vi har vært på. Det forrige cruiset gikk til Sørøst-Asia hvor vi besøkte blant annet Malaysia, Bali og […]

Read more ›
0 commentsoktober 3, 2017 at 11:22 amCruise cruise ferie reiser reiser

Tomatsuppe med friske tomater

Tomatsuppe med friske tomater

Tomatsuppe er en av de beste supper jeg vet og en av de enkleste å tilberede. Det er nesten like enkelt å tilberede den fra bunnen av som å klippe […]

Read more ›
0 commentsseptember 27, 2017 at 10:03 amgrønnsaker suppe tomater

Fylte horn

Fylte horn

Når det er skikkelig dårlig vær ute bruker jeg gjerne dagen til å bake. Jeg liker godt å bake gjærbakst og fryseren er rett som det er full av forskjellige […]

Read more ›
0 commentsseptember 20, 2017 at 11:52 ambakst gjærbakst